Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

30-12-2022 14:23
Altın Kolye Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yeni yılın da yaklaşması ile hediye seçeneklerini değerlendirme zamanı da geldi. Söz konusu özellikle kadınlar olduğu en iyi hediye seçeneklerinin başında şüphesiz ki her zevke hitap edebilen kolyeler gelmektedir. Her ortamda ve her tarzdan kadının kullanabileceği en güzel altın kolyeler başta yeni yıl olmak üzere tüm özel zamanlarda en iyi hediye seçeneği olmaktadır. Ancak altın kolye alırken dikkatli davranmanız gerekir. Bu sayede aradığınız o özel kolyeye sahip olabilirsiniz.

Kolyeyi Hangi Amaçla Alacaksınız?

Bir kolye almaya karar verdiğinizde öncelikle amacınızı belirlemeniz gerekir. Eğer hediye olarak bir kolye satın alacaksanız, hediyeyi alacak kişinin tarzını ve bu kolyeyi nerelerde kullanacağını göz önünde bulundurmanız gerekir. Eğer kolyeyi kendiniz için satın alacaksanız o zaman ne zaman ve nerede kullanmak için satın alacağınıza arar vermeniz gerekir. Çünkü birbirinden farklı seçenekleri ile altın kolyeler günlük hayattan düğünlere kadar çok geniş bir alanda kullanılabilmektedir.

Bunların yanında kolyeyi aksesuar olarak mı yoksa yatırım amaçlı mı alacağınıza da dikkat etmeniz gerekir. Eğer aksesuar olarak satın almayı düşünüyorsanız işçiliği fazla olan modellerden seçebilirsiniz. Ancak yatırım amaçlı olarak altın kolye almak istiyorsanız o zaman işçiliğin en az olduğu sade modelleri tercih etmelisiniz. Çünkü işçilik maliyeti altının değerinden bağımsız olarak artan bir maliyet olmaktadır. Yatırım için alınan kolyelerin aynı zamanda ayarlarına da dikkat edilmesi gerekir. Yatırım amacıyla alıyorsanız kolyenizin 24 ya da 22 ayar olmasına dikkat etmelisiniz.

Kolyenin Gramajına Dikkat Edin

Satın almak istediğiniz gramajına da dikkat etmeniz noktalar arasında yer almaktadır. Kolyelerin ağırlıkları kullanılan taşların ve aksesuarların ağırlıklarından ve altının ayarından etkilenmektedir. Bu nokta özellikle ilerleyen dönemlerde kolyelerinizi satmak istediğinizde önem kazanmaktadır.

Altın Kolye Ayarken Ayarına Dikkat Edin

En güzel altın kolye modelini seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise kolyenin altın ayarı olmaktadır. Çünkü altın kolyeler 8 ayardan 24 ayara kadar geniş bir yelpazede hazırlanırlar. Kolyenin kaç ayar olduğunu ise kulpunda basılı olarak yer alan damgadan kolaylıkla anlayabilirsiniz. Örneğin 14 ayar olan kolyelerde 585 sayısı yer alırken 22 ayar olanlarında ise 916 sayısı yer almaktadır.

Altın Kolyelerde İşçiliğin Rolü

Satın almak istediğiniz kolyedeki işçilik de dikkat etmeniz gereken noktalardan birisidir. Gerek yatırım yapmak gerekse de kullanmak için almak istemenizden bağımsız olarak kolyeye uygulanan işçilik önemlidir.

Eğer yatırım yapmak için altın kolye almayı planlıyorsanız o zaman işçiliğinin en az olduğu modelleri tercih etmeniz gerekir. Çünkü daha önce de belirttiğimiz gibi kolyedeki işçilik ne kadar artarsa kolyenin fiyatı da altının değerinden bağımsız olarak artmaktadır. Ancak satmak istediğinizde sadece altının değeri göz önüne alınacaktır. Bu sebeple de aldığınızdan daha düşük bir fiyata satmanız söz konusu olabilir.

Diğer bir yandan kullanmak için altın kolye alıyorsanız o zaman yine işçiliğine dikkat etmeniz gerekmektedir. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken işçiliğin kalitesi olacaktır. Güneş Kuyumculuk tarafından sizlere sunulan en nadide kolye örneklerinde olduğu gibi işçiliğin kusursuz ve ön planda olduğu modelleri ve kolyeleri tercih etmeniz gerekir.

Zincir Uzunluğ

Söz konusu altın kolyeler olduğunda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da zincir uzunlukları olmaktadır. Kolye zincirleri 35, 40, 45, 50, 55 ve 82 cm olmak üzere üretilirler. En kısa uzunluğa sahip olan zincirler boynun hemen altında yer alırken genellikle küçük kolye uçları için kullanılmaktadır. Eğer kolyenizi göğüs hizasında kullanmak isterseniz o zaman tercih edeceğiniz uzunluklar 50 ya da 55 cm olmalıdır. Son olarak kolyenizi boynunuza birkaç kez dolamak isterseniz de 82 cm zincire sahip olan modelleri tercih edebilirsiniz.

Altın Kolyelerde renk Detayları

Altın kolye denildiğinde her ne kadar akla ilk gelen sarı renk olsa da günümüzde sarının yanı sıra rose ya da beyaz gibi seçenekler de bulunmaktadır. Bu sayede daha fazla zevke hitap edebilirler. Altın kolyelerinin renklerinden bahsettiğimizde kullanılan taşların da etkisi bulunmaktadır. Bu sebeple de kolyenin renk skalasının tamamına dikkat etmeniz gerekir.

Altın Kolye Modellerinin Tarzı

Altın kolye seçimi yaparken üzerinde en fazla durmanız gereken noktalardan birisi de kolyelerin tarzı olmalıdır. Çünkü kolyeyi kullanacak kişi ile altın kolyenin tarzının uyumsuz olması durumunda, kolyeyi kullanmak son derece zor olacaktır.

Tarzının yanı sıra seçilen modelin günlük kullanım mı yoksa özel zamanlarda kullanmak için satın alınacağına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü günlük modeller de tarzdan bağımsız olarak daha sade çizgiler kullanılırken, özel zamanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olan altın kolye modellerinde daha fazla ışıltıya ve detaya yer verilmektedir. Güneş Kuyumculuk ise sizlere istediğiniz tüm tarzlarda birbirinden özgün altın kolye modelleri sunmaktadır.

Fiyat Aralıkları

Diğer tüm ürünlerde de olduğu gibi altın kolye seçiminde de fiyat aralıkları son derece önemlidir. Altın kolyelerin fiyatları üzerinde ise altının ayarı, işçilik, kullanılan taşlar, nakış ve ağırlığı gibi etmenler etkili olmaktadır. Bunların yanında altın fiyatları anlık olarak değişen fiyatlar olmaktadır. Bu sebeple de beğendiğiniz kolye bir saat sonra farklı fiyata yükselebilir ya da düşebilir. Bu sebeple de araştırma yaparken bütçenizin çok fala alt ve üst sınırını geçmemeye dikkat etmelisiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.