Altın Kolyelerinizi Nasıl Kombinlemelisiniz?

24-01-2023 14:59
Altın Kolyelerinizi Nasıl Kombinlemelisiniz?

Mücevher seçenekleri arasında hem kadın hem de erkekler tarafından en çok tercih edilen seçeneklerin başında en güzel altın kolyeler gelmektedir. Özellikle kadınlar tarafından çok sevilen ve hem günlük yaşamlarında hem de özel günlerde kullanılan altın kolyeler aynı zamanda şıklığın anahtarı olmaktadır.

Günün her saatinde kullanılabilen en güzel altın kolyeler birbirinden farklı tasarımları ile her zevkten kadının ruhuna hitap etmektedir. Sonsuzluk temasından kar tanesine, pırlantadan safire kadar farklı seçenekler sunan altın kolyeler hem spor hem de abiye kombinler ile kolaylıkla kombinlenebilmektedir. Tek başlarına kullanılabildikleri gibi farklı zincir ya da kolyeler ile birlikte de kullanılabilen altın kolyeler hanımların tepeden tırnağa şık olmalarını sağlar.

Farklı yaş gruplarındaki kadınların en güzel altın kolye tercihleri farklı olsa da bazı modeller her yaş grubundaki kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Bazı kolye modelleri ise yılın her mevsiminde kullanılabilen tasarımlara sahip olmaktadır.

Kolyeleriniz Hangi Takılar ile Kullanmalısınız?

En güzel altın kolyeler ile bir kombin oluştururken diğer mücevherlerinizin de kolyelerinize uyum sağlaması gerekmektedir. Ancak tarzları birbiri ile uyumlu olan küpe, bileklik ve yüzükler ile en güzel altın kolyeler bir bütünlük yaratacaktır. Bunun yanında kullanacağınız kolyenizde taş ya da mine gibi detaylar bulunuyor ise o zaman bu detaylara diğer mücevherlerinizde de yer vermeniz bütünlüğün sağlanması açısından önemli olan bir diğer konu olmaktadır.

Eğer mücevherlerinizin tarzları birbirinden farklı ise en azından kolyeler ile en yakın konumda olan küpelerin tarz olarak kolyeler ile uyum içerisinde olmasına dikkat edilmesi gerekir. Örneğin kolyenin tasarımında sarı altın tercih edilmiş ise o zaman küpelerin de tasarımında sarı altının kullanılması gerekir. Bunun yanında kullanılan kolye ucunun boyutlarının da küpelerin boyutları ile benzer olmasına özen gösterilmesi gerekir.

En güzel altın kolyeler ile kullanılan bir diğer mücevher de bileklik olmaktadır. Bilekliğiniz ile kolyenizin uyum içerisinde olmasını isterseniz o zaman kolyenizin zinciri ile bilekliğinizin zincirinin aynı ya da benzer olması gerekir. Bunun yanında kolye ucunda kullandığınız tasarımın benzeri ya da aynısının bileklik üzerinde de kullanılması kolyenizin bilekliğiniz ile bütünlük sağlamasına yardımcı olur.

Kolyenizin yüzüğünüz için uyumlu olmasını isterseniz o zaman yine kolye ucunuzda kullandığınız motife yüzükte de yer verilmesi gerekir. Eğer kullanılan motif yüzük için uygun değilse o zaman kolyede kullanılan taşlara yüzükte de yer verilmesi gerekir.

Birden Fazla Kolye ile Farkınızı Ortaya Koyun

En güzel altın kolyeler arasında karar veremiyorsanız o zaman onları bir arada kullanmayı tercih edebilirsiniz. Farklı uzunluklara sahip kolyelerin bir arada kullanılması hem modern hem de şık bir görünüm yakalamanızı sağlayacaktır.

Ancak birden fazla kolyeyi bir arada kullanacaksanız o zaman dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat etmeden hazırlayacağınız kombinler sizleri şıklıktan uzaklaştıracaktır.

Dikkat etmeniz gereken noktaların başında birbirini boğan parçalardan uzak durmanız gelmektedir. Birbiri ile uyumsuz ve birbirini boğan parçaların bire arada kullanılması vitrin görüntüsünün yaratılmasına neden olacağı için şıklık söz konusu olmayacaktır. Bunun yerine öncelikle temel parçayı belirleyerek işe başlamanı gerekir. Ana parçayı belirlemek diğer kolye seçeneklerinde sizlere yardımcı olacaktır. Seçeceğiniz temel parça diğerlerine göre daha detaylı ve göze çarpan bir model olacağı için diğer kolyelerinizin tasarımlarında daha sade olması gerekmektedir. Örneğin ana parçanız taşlı ise o zaman diğer kolyelerinizde taşa yer vermemeniz daha doğru bir tercih olacaktır. Aksinin yapılması durumunda ise ana parçanız yeterince ön plana çıkmayacak ve kargaşa hakim olacaktır.

Farklı kolyeleri bir arada kullanırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise farklı uzunluklardaki kolyelerin kullanılması durumunda ortaya çıkmaktadır. Eğer farklı uzunlukta kolyeleri iç içe kullanacaksanız o zaman en uzun zincirin dekolteye denk gelmesine dikkat etmeniz gerekir. Dizilimde kullanılacak kolyelerin zincirlerinin benzer kalınlıkta olması gerekir. Bunun yanında kullanılan kolye uçlarının da benzer büyüklükte olması bütünsel bir görüntünün oluşmasını sağlayacaktır.

Farklı kolyeleri bir arada kullanmak sizlere sonsuz bir yaratıcılık imkanı sunmasının yanı sıra kendinizi ifade etmenin en etkili yöntemlerinden birisi olmaktadır. Farklı kolyeler kullanmanız diğer mücevherleri kullanmayacağınız anlamına da gelmemektedir. Aksine doğru şekilde tamamlanması ile stilinizi çok daha fazla ön plana çıkarabilirsiniz.

Uzun Kolye Seçimini Nasıl Yapmalısınız?

Günümüzde en popüler ve en güzel altın kolyeler uzun modeller olmaktadır. Hem günlük hayatta hem de davetlerde rahatlıkla kullanılabilen bu modeller ile şıklığınızı arttırabilir ve zarafetinizi ortaya koyabilirsiniz. Uzun kolye seçimini doğru bir şekilde yapabilmek için sizlerle paylaşacağımız püf noktalarına dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

Uzun kolye seçimi yaparken öncelikle kendi tarzınızı tam olarak belirlemeniz gerekir. Ayrıca hassasiyetlerinize uygun bir tasarıma sahip olması gerekir. Bunların yanında sahip olduğu tasarım giyim tarzınızla ve birçok kıyafetinizle de uyumlu olmalıdır. Aksi halde kutusunda yıllarca kullanılmayı bekleyen kolyelere sahip olursunuz. Ancak kıyafetleriniz ile uyumlu bir kolye seçmeniz durumunda yıllarca sizinle olacak bir arkadaş edinmiş olursunuz.

Uzun kolye seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise saç ve ten renginiz olmalıdır. Saç ve ten rengine uygun renklerde altın kolye seçmeniz sizi daha göz alıcı göstereceği gibi aynı zamanda zamansız kullanıma da olanak sağlayacaktır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.