Altın Küpe Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

30-12-2022 14:26
Altın Küpe Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

 Bir zamanlar küpe modelleri denildiğinde akla ilk gelen kadınlar olsa da günümüzde 14 ayar küpe modelleri erkeklerin de ilgisi artmaktadır. Bu sebeple de yaratılan küpe modelleri hem erkeklere hem de kadınlara hitap edecek çeşitlilikte olmaktadır.

Değişik tasarımları le ön plana çıkan altın küpe modelleri çocuklardan ileri yaştaki kişilere kadar geniş bir yelpazede bulunmaktadır. Bu sebeple de her yaştan ve her zevkten kişiye uygun olan küpe modeli bulmak mümkün olmaktadır. Ancak küpe seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz gerekir.

Satın Alma Amacı

Küpe satın almaya karar verdiğinizde öncelikle hangi amaçla bu küpeyi almaya karar verdiğinizi belirlemeniz gerekir. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki altın küpe alım sebebinin ileriye dönük yatırım amacıyla yapılması pek mantıklı bir seçim olmayabilir. Ancak bütçeniz yatırım için buna elveriyor ise o zaman bu seçenek de değerlendirilebilir. Ancak yatırım için altın alımı yapmak istiyorsanız ziynet tam altın fiyatları değerlendirmeli ve yatırımızı daha çok bu alana yönlendirmelisiniz. Diğer bir yandan yatırım yapacaksanız 22 ayar küpeleri tercih etmeniz gerekir.

Küpe alma amacınız kullanmak ya da sevdiğiniz bir kişiye hediye etmek ise o zaman küpelerin stillerini ve modellerini değerlendirmeniz yeterli olacaktır. Birbirinden farklı küpe seçenekleri ile Gümüş Kuyumculuk sizlere tüm ziynet altınlarında olduğu gibi küpe seçeneklerinde de en iyi modelleri ile yardımcı olacaktır.

Küpelerin Altın Ayarları

Piyasada takı olarak kullanılan altınların önemli bir kısmı 14 ya da 22 ayar olmaktadır. 14 ayar olan küpelerin içerisinde altın oranı %58,5 olurken, 22 ayar olan küplerin içerisindeki altın oranı ise %91,6 olmaktadır. Bu sebeple de 14 ayar küpe modelleri fiyat olarak çok daha uygun olmaktadır.

Küpelerdeki bu ayar farklılıkları aynı zamanda modellerine de yansımaktadır. 22 ayar olan küpe modelleri daha sade çizgilere ve kısıtlı seçeneklere sahip olurken; 14 ayar ola küpelerde daha fazla model bulma seçeneği bulunmaktadır.

Altının Gramı

Küpe seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da küpelerin ağırlığı olmaktadır. Çünkü küpelerin fiyatları ağırlıklarından direkt olarak etkilenirler. Altın küpelerin önemli bir kısmının ağırlığı 3 gram olmaktadır. Ancak 6 ve 8 gram olarak tasarlanan modelleri de bulunmaktadır. Küpelerin ağırlıkları etkileyen faktörler içerisinde ise kullanılan nakışlar ve taşlar bulunaktadır.

İşçilik Unsurları

Altın söz konusu olduğunda modelinden bağımsız olarak yapılan işçilik son derece önemlidir. Bu sebeple de altın küpe alırken işçiliğine azami dikkat göstermeniz gerekir. Bunun yanında küplerin üzerinde bulunana el işçiliğinin ağırlığı da fiyatlarına yansımaktadır. Bu sebeple de sade modeller, aynı gramda olsalar bile, işlemeli modellere göre daha uygun fiyata sahip olurlar.

Bunların yanında küplerde yüksek işçilik bulunmaktadır. Bu sebeple de yatırım sebebiyle alınan küpeler beklenen kadar kâr getirmez. Çünkü küpeyi satarken sadece altının gram değeri dikkate alınır. Bu sebeple de yatırım için altın alma fikriniz varsa tercihinizi ziynet tam altın fiyatları yana kullanmalısınız.

Ürünlerin Tarzları

Altın küpe seçiminiz yaparken elbette ki kendi tarzınıza uygun olan modelleri belirlemeniz gerekir. Eğer küpeyi sevdiğiniz birisi için alıyorsanız o zaman onun tarzını göz önünde bulundurmalısınız. Altın küpeler söz konusu olduğunda çok geniş bir ürün yelpazesinin olduğu bilinmelidir. Sallantılı küpelerden halka küpeler, taşlı modellerinden kulağa yapışık olan modellerine kadar birçok farklı seçenek sizleri beklere. Bu sebeple de seçiminiz yaparken her zaman mutlu bir şekilde kullanabileceğiniz ve kesinlikle sizin tarzınız olan modelleri seçmelisiniz. Tam olarak sizi yansıtacak modeldeki küpeyi bulmak için ise Güreş Kuyumculuk ‘un sitesine bakabilirsiniz. Her zevkten kadına hitap edecek birçok farklı ve kaliteli küpe tasarımları ile Güneş Kuyumculuk, diğer takılarda olduğu gibi küpe seçiminizde de sizlerin yanında yer alacaktır.

Yüz Tipiniz

Altın küpe seçimi söz konusu olduğunda yüz tipiniz de alacağınız küpenin belirlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Yüze yakın bir yerde konumlandıkları için altın küpelerin yüz şekliniz ile uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Örneğiniz yüz şekliniz üçgen ise o zaman halka küpeler sizi çok daha hoş gösterecektir. Oval yüz tipine sahipseniz de en şanslı olan kesim olursunuz. Çünkü oval yüz hatlarına sahip olan kişilerin seçim yapabilecekleri altın küpe model seçenekleri bir hayli fazla olmaktadır.

Uzun yüz hatlarına sahip kişilerin ise küçük ebattaki küpeleri tercih etmeleri önerilmektedir. Bu sayede yüz hatlarının daha yumuşak olması sağlanabilir. Yuvarlak hatlara sahip olanların ise küçük ve uzun olan küpeleri tercih etmeleri gerekmektedir. Ancak büyük ve sallantılı olan küpe modellerinden de uzak durmaları önemlidir. Son olarak kare yüz hatlarınız varsa, o zaman bu hatları yumuşatmak için yuvarlak altın küpe modellerinden yararlanabilirsiniz.

Kıyafetlerinize Uygun Olmalıdır

Küpenizi ister özel bir akşam için, isterseniz de günlük kullanım için alacak olun yine de kıyafetlerinize uygun olan modelleri tercih etmelisiniz. Bu sayede sadece kombininizi tamamlamakla kalmaz aynı zamanda daha şık görünmenizi de garantileyebilirsiniz.

Eğer boyun kısmı açık ya da göğüs dekoltesi bulunan bir kıyafet tercih edecekseniz uzun ve sallantılı küpeleri kullanabilirsiniz. Ancak gömlek ya da boğazlı kazak gibi tercihleriniz olacaksa o zaman mümkün olduğunca minimal tasarımlardan yana tercihinizi kullanmanız gerekir.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.