Alyans Rehberi

21-03-2023 15:45
Alyans Rehberi

Büyük gün yaklaşırken en doğru alyansı bulmak son derece stresli olabilir. Bu dönemde sizin yanınızda olacak ve en özel alyansı seçmenizi sağlayacak olan bu rehber sayesinde bütçe ayarlamalarınızdan sizin ve sevdiğiniz için en doğru alyans modelini nasıl seçebileceğinize dair birçok ipucu bulacaksınız. Bu aşamada sadece bu rehberin değil aynı zamanda Güneş Jewelry ailesi olarak bizlerin de yanınızda olduğumuzu unutmayın.

Alyans Almadan Önce Üzerinde Düşünmeniz Gerekenler

Alyans alışverişine çıkmadan önce bazı noktalar üzerinde düşünmek alışveriş sürecinin daha verimli geçmesini sağlamanın yanı sıra tam olarak istediğiniz gibi bir yüzüğe sahip olmanızı da sağlayacaktır.

Erkenden Aramaya Başlayın

Zarif alyans modelleri arasında sizin için en doğru seçimi yapmak için bolca zamanınız olduğundan emin olmanız gerekir. Bunun için de düğününüzden yaklaşık olarak 3 ay önce yüzük alışverişine çıkmanız yeterli olacaktır. Bu süre fiyat karşılaştırmaları yapmak ve yüzük siparişinizi zamanında almak için yeterli olacaktır. Ancak özel tasarım bir yüzük seçecekseniz o zaman bu sürenin en az 6 ay olmasına özen göstermeniz yerinde olacaktır. Bu sayede herhangi bir aksiliğin yaşanması durumunda dahi alyansınızın düğününüze yetişmesini garantilemiş olursunuz.

Bütçenizi Belirleyin

Yüzük arayışına başlamadan önce bütçenizi belirlemeniz seçim yaparken size daha konforlu bir alan sağlayacaktır. Aklınızda belirli bir fiyatın olması bütçenizi aşan seçeneklerin elenmesini sağlayacağı için daha sağlıklı bir şekilde karar verebilirsiniz. Bunun yanında bütçenizi zorlayacak seçenekler aklınızı çelmemiş olur.

Tektaşınızı Düşünün

Alyansınızı tektaşınız ile takacağınız için seçeceğiniz modelin tektaşınız ile uyum içerisinde olmasına da özen göstermeniz gerekir. Elbette ki tektaşınız ile alyansınızın tam olarak birbirine uyması gerektiğine dair bir kural bulunmamaktadır. Ancak madenlerinin aynı olması metaller arasındaki reaksiyonları azaltacağı için tercih edilmektedir.

Tektaşınız ile alyansınızın takım olmasını isterseniz o zaman bunu öncesinde müstakbel eşinize bildirmeniz gerekir. Takım olarak almayacaksanız o zaman iki yüzük arasındaki dengenin gözetilmesi gerekir.

Yaşam Tarzınızı da Hesaba Katmalısınız

Yaşam tarzınıza uygun bir model tercih etmeniz alyansınızı sürekli olarak kullanmanıza olanak sağlayacaktır. Hareketli bir hayat tarzınız varsa alyansınızın da bu hayat tarzına uyum sağlaması gerekir. Bu sebeple de daha az bakım gerektiren ve daha sert metallerin tercih edilmesi yerinde bir karar olacaktır.

Yüzüklerin Eşleşmesi

Zarif alyans modelleri arasında seçim yapmadan önce alyanslarınızın nişanlınız ile eş olup olmayacağına da karar vermeniz gerekir. Farklı tarzlara sahipseniz kendinize en uygun modelleri seçebilir ya da ortak bir modele karar verebilirsiniz.

İsteklerinizi Belirleyin

Yukarıda bahsettiğimiz noktalara karar verdikten sonra sırada alyansınızda bulunmasını istediğiniz özellikleri de belirlemeniz gerekir. Kalın, ince, taşlı ya da sade gibi seçenekler arasından isteklerinizi belirlemelisiniz.

Alyans Bütçenizi Belirlerken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar Nelerdir?

Alyans için bütçe ayırırken hangi faktörlerin alyans fiyatları üzerinde etkili olduğunu bilmek, sınırlarınızı çizerken aynı zamanda isteklerinizin yerine gelmesini de sağlayacaktır. Çünkü alyans modelleri sahip oldukları özelliklere göre gerçekten de geniş bir fiyat yelpazesine sahip olmaktadır.

Alyans fiyatları üzerinde etkili olan ilk etmen tercih ettiğiniz metalin özellikleri olacaktır. Altın, titanyum ya da gümüş gibi metal seçeneklerin arasında ciddi fiyat farkları bulunmaktadır. Bunun yanında elmas ya da değerli taşların eklenmesi de fiyatın artmasına neden olacağı unutulmamalıdır.

Bunların yanında titanyum gibi metallerin fiyatları daha yüksek olmasına rağmen daha az bakım gerektirdiği de unutulmamalıdır. Beyaz ya da sarı altın gibi seçeneklerin fiyatları ise ayarlarına göre değişiklik göstermektedir. Bu sebeple de fiyat belirlerken metallerin ve taşların değerlerinin yanı sıra kullanım avantajlarının da dikkate alınması gerekir.

Alyansların Özellikleri

Alyansalar söz konusu olduğunda farklı unsurlar bir araya gelmektedir. Bu sebeple de alyansların özelliklerini bilmek daha bilinçli bir şekilde karar vermenize yardımcı olacaktır.

Alyansın Genişliği

Yüzük bantlarının çeşitli genişlikleri bulunmaktadır. Bantların genişliği genel estetiğin etkilemesinin yanı sıra parmağınıza tam olarak oturmasını da sağlayacaktır. Bunların yanında alyans genişliği rahatlığı da etkileyen bir unsur olmaktadır. Alyans genişlikleri ise 3 gruba ayrılmaktadır. 1 ile 3 mm arasındakilere ince, 4 ile 6 mm arasındakilere orta ve 7 ile 10 mm arasındaki yüzüklere kalın denilmektedir.

Alyans Profili

Yüzüğün iç ve dış kısımlarını ifade etmek için kullanılan alyans profili, farklı seçeneklerde bulunmaktadır. Doğru profil seçimi sayesinde daha rahat bir kullanım sunmasının yanı sıra yüzüğün nasıl duracağını da etkilemektedir. Alyans profil seçenekleri ise şunlar olmaktadır.

·         Halkanın hem iç hem de dışında rahat bir uyum sağlayan yuvarlatılmış köşelere sahip olan ve en geleneksel model kort olarak isimlendirilmektedir.

·         D şekilli halkaya sahip olan bu modellerin içi düz dışı ise yuvarlatılmıştır. D- shape adı verilen bu yüzük modellerinin parmağa oturduğu yer çok rahat olduğu için geleneksel seçimler arasında ikinci sırada yer almaktadır.

·         Tıknaz ve sağlam görünüşü ile düz alyans profillerinin tüm yüzeyleri düzdür.

·         Tamamen küre halinde olan halo modeller aynı zamanda en eski alyans profili olmaktadır.

Alyans alışverişi ciddi bir şekilde üzerinde durulması gereken evlilik konularının başında gelmektedir. Aşkınızın bir ömür boyu en büyük simgelerinden birisi olacak alyansı seçerken Güneş Jewelry güvenebilir ve size en uygun seçenekleri bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.