Evlilik Yüzüğü Nasıl Olmalıdır ?

30-12-2022 14:29
Evlilik Yüzüğü Nasıl Olmalıdır ?

 Hayatta verilecek en önemli kararlardan birisi olan evlilik teklifinizi unutulmaz kılacak en öneli detay ise evlilik yüzünüz olacaktır. Aşkınızın ve birlikteliğiniz bir ömür boyunca temsilcisi olan evlilik yüzüklerini doğru bir şekilde seçmek bu sebeple son derece önemlidir. Bu heyecanlı dönemde en doğru yüzüğü seçmek için ise yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Evlilik Yüzüğü Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlilik yüzüğü seçerken öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta seçeceğiniz altın baget yüzük modelleri sevdiğiniz kadının tarzı ile uyumlu olmasıdır. Bu sebeple de yüzük tercihi yaparken onun gibi düşünmeniz gerekir. Bunun yanında seçilen evlilik yüzükleri kadınların bir ömür boyu taşıdıkları aksesuarları olduğu için sadece sizin aşkınıza özel ve sizin aşkınızı anlatan bir model olmasına da dikkat etmeniz gerekir.

Evlilik yüzüğü alırken üzerinde durmanız gereken bazı yüzük özellikleri de bulunmaktadır. Bunların başında ise seçeceğiniz taşın büyüklüğü, tarzı kesimi, rengi ve elbette ki karattı da bulunmaktadır. Bunlar için seçim yapabileceğiniz farklı evlilik yüzüğü çeşitleri bulunmaktadır. Bu yüzükler hakkında da bilgi sahibi olarak sevgiliniz için en uygun evlilik yüzüğünü seçebilirsiniz.

Evlilik Yüzüğü Çeşitleri

Anne ve babalarımız evlenirken zarif alyans modelleri kullanmış olabilirler. Ancak günümüzde evlilik teklifi etmek için alyanslardan çok daha fazlası var. Bu sebeple de sevdiğiniz kişinin kendini gerçekten özel hissetmesi için bu seçenekleri değerlendirmelisiniz.

Tek Taş Yüzük Modelleri

Evlilik teklifi denildiğinde akla ilk olarak tektaş pırlantalar gelmektedir. Birbirinden farklı modelleri ile geçmişten günümüze tek taş yüzükler hala önemlerini korumaktadır. 14 ayar tektaş yüzük fiyatları ise modele, işçiliğe ve elbette ki pırlantanın karatına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Tektaş yüzüğün günümüzde bu kadar önemli olmasının sebebi ise günümüzde yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Sonsuz aşkın simgesi olan tektaş yüzükler ile ilgili mitolojik efsaneler aşk tanrısı Eros’a kadar uzanmaktadır. Bu sebeple de kraliçeler ve güçlü kadınlar pırlanta ve elmasları her zaman gücün ve aşkın simgesi olarak kullanmışlardır.

Tektaş yüzük ile evlilik ise ilk kez 15. Yüzyılda Avustralya Arşidükü Maximilian’ın nişanlısı Burgonya Düşesi Mary’ye tektaş hediye etmesi ile başlamış ve yüzyıllardır da devam eden bir gelenek haline gelmiştir.

Tektaş pırlanta yüzüklerin evlilik tekliflerinde bu kadar özel olmasının bir başka sebebi ise hiçbir zaman aynısının olmamasıdır. Çünkü kullanılan her taş kendine özgü ve biriciktir. Bu sebeple de hayatındaki tek aşk sensin ve sana olan aşkım hiçbir aşka benzemiyor demenin en romantik yolu tektaş yüzükler olmaktadır. Güneş Kuyumculukta bulunan geniş bir yelpazedeki 14 ayar tektaş yüzük fiyatları ile de bütçenize en uygun ve en özel yüzüğü kolaylıkla bulabilirsiniz.

Beştaş Yüzük

Bu özel gününüzde daha göz alıcı bir yüzükle sevdiğiniz kadının karşısına çıkmak istiyorsanız o zaman tercihinizi beştaş yüzüklerden yana kullanabilirsiniz. Bunun yanında evliliğinin beşinci yıldönümü için de uygun bir hediye olan beştaş yüzükler farklı tasarımda bir yüzükle evlilik teklifini gerçekleştirmek isteyen beyler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Beştaş yüzüklerde yer alan taşların anlamları ise aşk, huzur, mutluluk, bereket ve birliktelik olmaktadır.

Baget Yüzük

Evlilik teklifinizde göz kamaştırıcı bir yüzükle hazır bulunmak istiyorsanız o zaman tercihinizi altın baget yüzük modelleri yana kullanmalısınız. Özellikle farklılıkları seven birisine âşık olduysanız, farklı ve göz alıcı tasarımları ile baget yüzükler ile kolaylıkla evet cevabını alabilirsiniz.

Altın baget yüzük modelleri bu kadar özel kılan ise dikdörtgen ya da uzun kesim tekniklerinin kullanılıp, ana taşın küçük taşlar ile desteklenmesidir. Bu sayede baget yüzükler diğer yüzüklere oranla çok daha göz kamaştırıcı olmaktadır.

Tam Tur Yüzük

Zarif alyans modelleri alternatif olarak kullanılan tam tur yüzük modelleri yüzüğün tamamını kaplayan ve yaklaşık olarak 25 taştan oluşan yüzük modelleri olmaktadır. Nikah törenleri sırasında evlilik yüzüğü olarak da kullanılabilen tam tur yüzükler aynı zamanda son dönemlerin evlilik tekliflerinde de gittikçe popülerleşen seçeneklerden birisi olmaktadır.

Tam tur yüzük modellerin kullanılan taşların çeşidi ve sayısı ise yüzüğün modeline göre değişmektedir. Bu sebeple de farklı bir yüzük arayanların en büyük destekçilerinden birisi de tam tur yüzük modelleri olmaktadır. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta, tam tur yüzük evlilik teklifi için kullanılacak ise o zaman büyük taşlara sahip olanların tercih edilmesidir. Çünkü küçük taşlı tam tur modelleri genellikle evlilik yüzüğü olarak kullanılmaktadır.

Evlilik Teklifi İçin Pırlanta Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aldığınız yüzüğün sevdiğiniz kadın tarafından beğenileceğinden emin olmak istiyorsanız o zaman dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktaların başında ise pırlantanın kesimi ve karatı bulunur. Pırlantanın ağırlıklarının ifade edilmesi için kullanılan karat kavramı 0,2 grama denk gelmektedir. Eğer göz alıcı bir yüzük seçmek istiyorsanız karatı büyük olanları tercih edebilirsiniz. Söz konusu pırlanta olduğunda önemli olan bir diğer nokta da kesimi olmaktadır. Pırlantalar kesimi sırasında karatların büyük çoğunluğunu kaybeder. Bu sebeple de kesimin işinin ustası biri tarafından yapılmış olması gerekir.

Pırlantada önemli olan bir diğer konu ise rengi olmaktadır. Renk aynı zamanda pırlantanın kalitesini de belirlemektedir. En kaliteli seçenekleri ise içlerinde renk barındırmayan pırlantalar olmaktadır. Son olarak pırlantanın berraklığına da dikkat etmelisiniz. Bu sebeple de pırlatanın içerisinde izlerin yoğun olmaması ve berrak bir görünüşe sahip olması gerekmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.