Tektaş Yüzükler hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

21-03-2023 15:55
Tektaş Yüzükler hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Kendine has bir stile sahip ve zarif olan bu yüzük modelleri ile ilgili ortaya çıkartılacak daha çok şey var. Tektaş yüzüklerin arkasında yatan sırları anlamada ve tektaş yüzük tasarımlarının yaratım süreçlerinin nasıl işlediğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Tektaş Nişan Yüzüğü Nedir?

Ortasında şık ve zarif bir taş bulunan nişan yüzükleri kendinden emin bir görünüşe sahip olmalarına rağmen abartıdan uzaktırlar. Ancak bu özellikleri sebebiyle göze çarpmadıklarını düşünmek yanıltıcı olacaktır. Etkileyici ışıltılarına ek olarak elmas detaylara sahip tasarımları ile tektaş yüzükler tarzınızı en mükemmel şekilde yansıtmanızı sağlayacaktır.

Tektaş Yüzükler Tarihin İçinden Geliyor

Binlerce yıldır evliliğin sembollerinden birisi olan yüzükler bazen değerli taşlar ile bazen de değerli madenler ile gelinlerin parmaklarını süslemişlerdir. Antik Roma’dan bu yana süregelen bu gelenek günümüzde en modern ve zarif halini almıştır.

Evlilik tekliflerinde tektaş yüzüklerin bu kadar popüler olmasının sebebi ise çok daha yakın bir zamana denk gelmektedir. Viktorya döneminde sofistike kesme ve fasetleme teknolojilerinin gelişmesi sayesinde son derece pahalı bir taş olan elmas zenginler arasında son derece popüler bir hale geldi.

Ancak toplum tarafından tektaş yüzüklerin bu kadar benimsenmesinin ardında Afrika’daki elmas madenlerinin keşfedilmesi ve elmas yüzüklere dair reklam kampanyalarının düzenlenmesi bulunmaktadır. 14 ayar tektaş yüzük fiyatları düşmesi sayesinde toplum tarafından da ulaşılabilir olmasını sağladı. İşte tam olarak bu noktadan sonra tektaş yüzüklerin yıldızı parladı.

Tektaş Yüzükler Ne Anlam İfade Eder

Güneş Jewelry de sizlere sunmuş olduğu ve tektaş modelleri şık ve zarif olmalarından çok daha fazla anlam ifade etmektedir. Tektaş kelimesi temel olarak başta elmas olmak üzere değerli taşları ifade etmektedir. Genellikle nişan yüzükleri ile ilişkilendirilen bir ifade olmasına rağmen bu terim küpe ve kolyeler için de kullanılmaktadır.

Tektaş yüzüklerin nişan yüzüğü olarak seçilmesinin sebebi ise birliğin sembolü olarak kabul edilmeleridir. Bu sebeple de romantik bir sembol olarak kabul edilmektedir.

Tektaş Nişan Yüzüğü Modelleri

Tektaş yüzüklerin odak noktası tek taşları olmaktadır. Ancak bu değerli taşların kesimi ya da boyutu tektaş yüzük modellerinin çeşitlenmesine neden olmaktadır. Tektaş yüzük modellerinin içerisinde en çok tercih edilen kesim ise klasik yuvarlak kesim olmaktadır. Klasik kesimin bu kadar çok tercih edilmesinin temel sebebi parlaklığın en üst düzeye taşınmasını sağlamasıdır. Bu kesimin ışığı mükemmel bir şekilde yakalaması ve yansıtması sayesinde en göz alıcı model olması kaçınılmazdır.

Klasik kesimlerin yanında günümüzde teknolojinin gelişmesi sayesinde farklı modeller de bulunmaktadır. Bunların içerisinde baget kesim, zümrüt kesim, oval kesim ve prenses kesim bulunmaktadır.

Tektaş Yüzük Ayarları

Tektaş yüzükler tüm değerli madenler ile mükemmel görünmesine rağmen en çok beyaz altın ve platin ile birlikte kullanılmaktadır. Sarı altın ise lüks ve klasik bir görünüm yaratmada harika iş çıkarmaktadır. Çağdaş, feminen, romantik ve tarzınıza tam olarak uyum sağlayan bir yüzük bulmak ise son derece kolaydır. Çünkü klasik pençe, boncuk ya da tırnak ayarlarının yanı sıra bükümlü ve bölünmüş ya da pave kaplama gibi modern seçenekleri bulunmaktadır.

Tektaşla Hangi Alyans Kullanılır?

Tektaşla birlikte kullanılacak alyans seçimi yaparken seçtiğiniz taşın kesimi ve tarzı ön plana almanız gerekir. Tektaş yüzüklerin sade ve klasik tasarımları çok yönlü olmalarını sağlarken aynı zamanda alyans arayış sürecinin daha heyecanlı hale gelmesini sağlamaktadır.

Parmağa tam olarak oturan bir tektaş yüzüğün güzelliğinin arttırılması için seçilecek olan alyansın taşı mükemmel bir şekilde çerçevelemesi gerekir. Bunun yanında alyansınızda yer alacak küçük taşlar tektaşınızın parıltısını arttırmak için en iyi seçeneklerden birisi olarak karşımıza çıkar. Tektaş yüzüğünüzle en uyumlu alyans modelini bulabilmek için Güneş Jewelry her zaman sizlerin yanında olacaktır.

Tektaş yüzüğünüzle birlikte kullanacağınız alyansınızı seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise eğer tektaş yüzüğünüzün tasarımı sade ve sofistike ise o zaman alyansınızın modelini taşlı ya da daha karmaşık tasarımlardan tercih edebilirsiniz. Ancak tektaş yüzüğünüzün modeli göz alıcı ise o zaman sade bir alyans dengenin sağlanması için yeterli olacaktır.

Tektaş Yüzüklerin Fiyatları Ne Kadar?

14 ayar tektaş yüzük fiyatları birçok farklı faktörün etkisi altında belirlenmektedir. Bunların içerisinde seçtiğiniz taşın boyutu, yüzüğün madeni ve taşın kalitesidir. Bunun yanında seçtiğiniz tektaş ünlü bir tasarımcının elinden çıktıysa o zaman fiyatı da buna göre değişecektir.

Bunun yanında tektaş yüzük modelleri içerisinde çok farklı seçeneklerin var olması onları her bütçe için uygun hale getirmektedir. Bu sebeple de tektaş yüzükler son derece ulaşılabilir fiyatlara sahip olmaktadır. Hem bütçenize hem de zevkinize uygun tektaş yüzük modellerini bulabilmeniz için doğru adres ise Güneş Jewelry olacaktır.

Tektaş yüzük seçimi yapmak göz korkutucu görünse de mükemmel seçimi yapmağa hazır olduğunuzda süreç hızlı bir şekilde ilerleyecektir. Eğer daha fazla tavsiye ve yardıma ihtiyacınız varsa Güneş Jewelry olarak her zaman sizlerin yanında yer alacağız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.